Archiv časopisů: RC Modely ČASOPIS PRO VŠECHNY MODELÁŘE ● LETADLA ● VRTULNÍKY ● LODĚ ● AUTA

Vychází 14. srpna 2024

RC Modely 9/2023 článek 7

Pro mladé i staré, Farman F.352

Robert Pajas

Ukázka z textu:

Naposledy jsem uvedl lehkou, volně létající minimaketu Klemm Kl-25. Vzhledem k tomu, že u podobně velkých volně létajících modelů používáme podobně velké zdroje (LiPol 60-120 mAh), můžeme stavět více modelů více méně podobně a na stejný motor. Model Farmana je stavěn podobně jako Klemm, pouze rozpětí je menší - 366 mm.
Stavba
Budeme potřebovat jemně pěněný fasádní polystyren nařezaný na desky 1 a 5 mm a blok polystyrenu o síle asi 1 cm - k sehnání je vše v dejvickém obchůdku pro architekty Modelov. Obchodní název je Styrex XPS. Barvy jsou k dostání: světle modrá, světle šedá, bílá. Celý model lepíme Herkulesem nebo rychleschnoucí disperzí Perfect G, která nám umožní přidržet díly v ruce do částečného zaschnutí, až drží. Stavíme na plánu pod ochranou fólií nebo na jeho kopii.
Zbarvení
Předloha modelu měla světlá křídla (krémová nebo stříbrná) a tmavý trup a doplňky (téměř jistě červená). Model je v barvě materiálu s červeně nastříkaným trupem a s imatrikulací, kterou vyřízneme dle plánu z červeného potahového papíru a na křídlo jej přilakujeme balakrylem. Z bílého kancelářského papíru vyřízneme menší písmena a na trup je přilepíme tyčinkovým lepidlem. Startovní číslo můžeme vystříhnout přímo z plánku.

RCModely
cmma.cz

cmma.cz

www.naradionline.cz

www.houska-modelar.cz

www.bel-shop.eu

mgm-compro.cz

www.modelmotors.cz/

TOPlist