Archiv časopisů: RC Modely ČASOPIS PRO VŠECHNY MODELÁŘE ● LETADLA ● VRTULNÍKY ● LODĚ ● AUTA

Vychází 14. srpna 2024

RC Modely 7/2023 článek 8

Pro mladé i staré, Klemm Kl 25

Robert Pajas

Ukázka z textu:

Chceme-li zaručeně pomalý a lehký model do haly nebo do klidného bezvětrného počasí, můžeme jej postavit z desek fasádního polystyrenu. Profil prohnuté desky výborně nosí a křídlo vychází velmi lehké. Uvedený model lze postavit volný nebo s mikro RC výbavou, s jedním servem a regulátorem - s řízenou směrovkou a otáčkami motoru.
Stavba
Budeme potřebovat jemně pěněný fasádní polystyren nařezaný na desky 2, 3, 5 mm a blok polystyrenu o síle asi 1,5 cm - k sehnání je vše v dejvickém obchůdku pro architekty Modelov. Barvy jsou různé, většinou světle modrá, světle zelená, světle šedá, růžová. Nám se bude hodit světlá modrá, abychom nemuseli model stříkat barvou. Celý model lepíme Herkulesem nebo rychleschnoucí disperzí Perfect G, která nám umožní přidržet díly v ruce do částečného zaschnutí, až drží. Předloha modelu byla světle modrá s tmavěmodrým proužkem na boku trupu. Model je v barvě materiálu s doplňky, které vystřihneme z papíru a přilepíme tyčinkovým lepidlem.
Křídlo a ocasní plochy
Křídlo vyřízneme z desky 3 mm a natvarujeme do profilu na kulatině. Křídlo je určeno k přilepení pod trup, vzepětí je 4 cm na obou koncích křídla.

RCModely
cmma.cz

cmma.cz

www.naradionline.cz

www.houska-modelar.cz

www.bel-shop.eu

mgm-compro.cz

www.modelmotors.cz/

TOPlist