Archiv časopisů: RC Modely ČASOPIS PRO VŠECHNY MODELÁŘE ● LETADLA ● VRTULNÍKY ● LODĚ ● AUTA

Vychází 14. srpna 2024

RC Modely 10/2023 článek 7

Pro mladé i staré, RWD-9

Robert Pajas

Ukázka z textu:

V rubrice Pro mladé i staré uvádím často modely, u nichž jsou splněny dvě podmínky. Rychlá stavba. Bezproblémové létání. Model, který lze postavit za víkend a vzít si jej v krabičce na loučku za barák nebo s dítětem na procházku, přinese okamžitou radost, mnohdy větší než létání s maketou, o kterou se celou dobu bojíme, neboť jsme její stavbě věnovali mnoho hodin práce. Další ze série modelů s kondenzátorovým pohonem uvedené podmínky splňuje.
Stavba
Model není stavebně náročný, přesto jej kvůli lakování a barevným doplňkům budeme stavět několik večerů. Model lepíme řídkým vteřinovým lepidlem, ale kde potřebujeme čas, tak raději kanagomem. Budeme potřebovat pěkné homogenní prkénko lehké balzy 1,5 mm na křídlo, 1 mm na ocasní plochy a pevné prkénko balzy 2,5 mm na trup. Plánek okopírujeme a použijeme na šablony.
Křídlo a ocasní plochy
Vybereme nejlepší materiál na plochy. Léta jdou po rozpětí. Křídlo a ocasní plochy vyřízneme přesně dle plánu. Obě poloviny křídla přibrousíme do ztracena směrem k odtokové hraně až na tloušťku 0,2 mm a zaoblíme náběžnou hranu.

RCModely
cmma.cz

cmma.cz

www.naradionline.cz

www.houska-modelar.cz

www.bel-shop.eu

mgm-compro.cz

www.modelmotors.cz/

TOPlist